Lars Veldwijk
Volledig scherm
Lars Veldwijk © BSR Agency

Sparta licht optie Veldwijk, Drenthe weg

Lars Veldwijk speelt ook komend seizoen bij Sparta. Dat is althans de wens van de Rotterdamse clubleiding, die de optie in zijn contract zal lichten. Voor Royston Drenthe is naar alle waarschijnlijkheid geen plaats meer op Het Kasteel.

Clubtopscorer Veldwijk was dit seizoen een belangrijke pion in het elftal van Henk Fraser, dat gisteren dankzij een 0-2 overwinning bij De Graafschap promoveerde naar de eredivisie. Met het lichten van de optie, zit Sparta in een zetel. Mocht de interesse voor de spits concreet worden, dan kan de leiding nu een transfersom voor hem vragen. In het andere geval hebben de Spangenaren alvast een eredivisie-waardige spits in huis.

Sparta wil graag ook langer door met Laros Duarte. De door de Rotterdammers zelf opgeleide middenvelder is gehuurd van PSV. Duarte, broer van Deroy Duarte, wil zelf eveneens graag blijven op Het Kasteel. Punt is alleen dat hij nog een jaar onder contract staat bij de Eindhovense club. Voor Fankaty Dabo geldt dat hij nog onder contract staat bij Chelsea. Ook met de rechtsback wil Sparta graag door.

Voor Royston Drenthe is vermoedelijk geen toekomst op Het Kasteel. De routinier, voorheen uitkomend voor onder meer Feyenoord en Real Madrid, begon hoopvol bij de Rotterdamse club. De laatste maanden komt de voormalig international evenwel niet voor in de plannen van Fraser. Giliano Wijnaldum en naar alle waarschijnlijkheid ook doelman Roy Kortsmit hebben eveneens hun laatste wedstrijd al gespeeld voor de rood/witten.