Volledig scherm
Ragnar Ache na zijn goal tegen NEC. © foto: Carla Vos

Sparta verslaat NEC en staat stevig op tweede plaats

Sparta staat na vanmiddag wat steviger op de tweede plaats. De achterstand op FC Twente blijft elf punten, maar omdat de lijstaanvoerder afrekende met Go Ahead Eagles, staat Sparta vier punten voor op de Deventenaren. Sparta versloeg vanmiddag op Het Kasteel NEC (1-0). Ragnar Ache tekende voor de enige treffer namens de Rotterdammers.

Sparta miste een groot aantal spelers vanwege interland verplichtingen. De middenvelders Deroy Duarte, Abdou Harroui (Jong Oranje) en Gregor Breinburg (Curaçao) plus de aanvallers Lars Veldwijk (Zuid-Afrika) en Youssef El Kachati (respectievelijk Turkse en Marokkaanse beloften). Spits Halil Dervisoglu was er onverwachts toch bij. Hij had ’s ochtends vroeg het vliegtuig vanuit Turkije gepakt om zijn club te helpen. De jongeling kwam tegen NEC een half uur in actie.

Volledig scherm
Lassana Faye in duel met Guus Joppen van NEC (rechts). © BSR Agency

De thuisclub leidde toen al met 1-0. Na prachtig voorwerk van Royston Drenthe kopte Ragnar Ache de bal achter doelman Mattijs Brandenhorst van de Nijmegenaren. Ook Laros Duarte (afstandsschot op de lat), Edouard Duplan (kopbal) en - eerder al - Ache (inzet op de paal) waren dichtbij namens de ploeg van Henk Fraser. Aan de andere kant was Jonathan Okita eenmaal heel gevaarlijk. In de slotfase was doelman Roy Kortsmit van de Rotterdammers bovendien attent na een scrimmage voor zijn doel.

Maar echt recht op een resultaat had NEC niet op het zonovergoten Kasteel. Sparta, de nummer twee op de ranglijst, was domweg beter. 

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7812 stemmen