Volledig scherm
Bart Vriends is blij met zijn treffer, de 1-0. © BSR Agency
3
EINDE
0
 • Bart Vriends 15'
 • Ragnar Ache 86' 87'

Sparta verslaat TOP Oss en treft nu De Graafschap

Sparta heeft de eredivisie volop in het vizier. In de halve finale van de play-offs won de ploeg van Henk Fraser woensdagavond met 3-0 van TOP Oss, de ploeg die eerder al met 0-2 verslagen werd. In de finale treffen de Rotterdammers nu De Graafschap.

De blik van Henk Fraser hield het midden tussen tevredenheid en vertwijfeling, woensdagavond, kort na Sparta – TOP Oss. Dankzij de 3-0 overwinning op de Brabanders, verzekerde zijn elftal zich van de finale van de play-offs. Maar heel overtuigend was het niet wat de Rotterdamse club liet zien op het uitverkochte Kasteel. In elk geval geen garantie dat wel eventjes gewonnen wordt van De Graafschap. 

Sparta kwam tegen TOP Oss al vroeg op voorsprong dankzij Bart Vriends, die een ingestudeerde corner van Mohamed Rahyi met het hoofd afrondde. Met de 0-2 overwinning van de Rotterdammers in Brabant nog vers in het geheugen, was de grootste spanning daarmee wel zo’n beetje weg op het uitverkochte Kasteel.

Goals Ragnar

Via met name Deroy Duarte en Abdou Harroui kreeg Sparta kansen om de voorsprong uit te bouwen. Aan de andere kant was Delano Ladan een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Het duel leek te eindigen in een 1-0. Totdat Ragnar Ache in de slotfase binnen de lijnen kwam. Met twee heerlijke goals bepaalde hij de eindstand op 3-0.

Zaterdag treft Sparta in eigen huis De Graafschap voor de eerste van twee finalewedstrijden. De dinsdag daarop is de return. Dan zal blijken welke van de twee clubs na de zomer in de eredivisie speelt.

 1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
  PREMIUM
  Oud-spits Feyenoord

  Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

  Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’