Stegeman na dronkemansrit: Dat ik dit mijn geliefden moest uitleggen viel me het zwaarst

VideoJohn Stegeman heeft zich met zijn dronkemansrit naar eigen zeggen ‘in een lastig parket gemanoeuvreerd’. Wat de trainer van PEC Zwolle het zwaarst viel? ,,Dat ik iets doms heb gedaan en dat aan mijn geliefden moest uitleggen.”

Dat deed Stegeman (43) vrijdag nadat hij de nacht ervoor - na een avond doorzakken met vier collega-stafleden - met bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol achter de kiezen zijn auto tegen een lantaarnpaal en boom ramde in Apeldoorn. ,,Iedereen doet wel eens domme dingen in zijn leven. Ik heb als mens een grote, hele grote en domme fout gemaakt”, was het enige dat Stegeman vrijdag na de besloten training over de bewuste nacht kwijt wilde.

Op de voorbereiding op het belangrijke thuisduel met RKC morgen ging de coach van PEC wel in. ,,Het was natuurlijk geen leuke week. Ik heb mezelf in een lastig parket gemanoeuvreerd. Zo simpel is het. Daar heb ik de afgelopen week voldoende over verteld en gezegd.”

Volledig scherm
John Stegeman voelt vertrouwen na dronkemansrit: ,,Ik voel de steun vanuit het kantoor, van de staf en van de spelers. Die hebben met me gesproken en gaven aan dat ze mij unaniem steunen.” © Henri van der Beek

Geliefden

,,Het feit dat ik iets doms heb gedaan en dat aan mijn geliefden moest uitleggen, viel met het zwaarst”, vervolgt Stegeman. Vraag is ook in hoeverre de oefenmeester, die bij PEC na zijn overstap van aartsrivaal Go Ahead Eagles de grootste bepleiter van een topsportklimaat is, zijn spelers nog recht in de ogen kan aankijken en kan straffen. 

,,Ik heb natuurlijk ook nagedacht over mijn geloofwaardigheid. Dat hebben we met elkaar ook gedaan. Ik voel de steun vanuit het kantoor, van de staf en van de spelers. Die hebben met me gesproken en gaven aan dat ze mij unaniem steunen. Dat voelt heel goed. Ze keuren het niet goed. Maar dat doe ik ook niet. Maar weet je.. Als ze mij steunen ga ik ervan uit dat ik hun trainer blijf.”

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’