Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
2
  • Michel Vlap 27' 75'
  • Jay-Roy Grot 56'
  • Sem Steijn 89'

Steijn junior helpt VVV in extremis aan punt in Heerenveen

Mooi moment vanavond voor de familie Steijn. Dankzij Sem Steijn heeft zijn vader, VVV-trainer Maurice Steijn, vanavond een punt overgehouden aan het uitduel met SC Heerenveen. Eindstand in Friesland: 2-2. Voor beide clubs is er dit seizoen niets meer te winnen en niets meer te verliezen.

Sem Steijn was pas zojuist ingevallen. Op aangeven van Tristan Dekker, een andere invaller prikte hij de gelijkmaker binnen.

En het leek nog wel de avond te worden van Michel Vlap. Waar hij komend seizoen speelt valt nog te bezien. Tijdens SC Heerenveen-VVV heeft hij zijn transferprijs vermoedelijk weer een stukje verder opgevijzeld. Met twee doelpunten was hij belangrijk voor de Friezen.

In de eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat was SC Heerenveen. Feitelijk was het een wonder dat de marge halverwege slechts één was. Uit een leep passje van Yuki Kobayashi tekende Vlap voor 1-0.

In die zin kwam de 1-1 van invaller Jay-Roy Grot, uit een al even fraai voorwerk van Tino-Sven Susic, als verrassing. Het was de eerste serieuze keer dat VVV, spelend zonder de disciplinair geschorste Ralf Seuntjens, gevaarlijk voor het Friese doel opdook.

Een kwartier voor tijd maakte SC Heerenveen de verdiende tweede treffer. Wie anders dan Vlap was het die met een perfect getimede kopbal de afgemeten voorzet van Van Bergen afrondde. De 2-1 leek de eindstand te worden. Totdat Sem Steijn de late 2-2 maakte.

Volledig scherm
Michel Vlap. © BSR Agency
Volledig scherm
Mitchell van Bergen. © BSR Agency
Volledig scherm
Doke Schmidt en Peter van Ooijen. © BSR Agency