Volledig scherm
PREMIUM
Erik ten Hag met Matthijs de Ligt. © BSR Agency

‘Straks in de bergen, dan zal ik genieten’

Interview Erik ten HagErik ten Hag viert zijn eerste volledige jaar als trainer van Ajax met de dubbel. Een gesprek over voldoening, revanche en de broosheid van succes.

Door Daniël Dwarswaard

Natuurlijk weet Erik ten Hag dat ze bestaan. Die aanstekelijke compilatiefilmpjes over het geweldige (Europese) seizoen van Ajax. Met bombastische muziek en lyrische commentaren. Sierd de Vos die het uitkraait na die rake kanonskogel van Lasse Schöne in Bernabeu tegen Real Madrid: so SCHONE wie heute. Een Engelse commentator die verliefd wordt op dit Ajax. ,,Vrienden sturen mij wel eens van die linkjes door. Daar klik ik wel eens op. Natuurlijk gaat het niet langs me heen. Maar het is niet zo dat ik het ga opzoeken ofzo. Weet je, als ik straks op vakantie tussen de bergen zit en ik kijk uit over die prachtige weidse omgeving zal ik nog eens door mijn telefoon scrollen. De stilte om me heen, die prachtige natuur, de zon die tussen de bergen opduikt. Een glas witbier voor mijn neus. Ja, dan zal ik ervan genieten.’’

  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.