Mattijs Manders.
Volledig scherm
PREMIUM
Mattijs Manders. © Erik van 't Woud

‘Succes van Ajax is ook gewoon goed voor eredivisie’

De Eredivisie CV had jarenlang een nogal stoffig en conservatief vergaderimago. Als het aan de nieuwe directeur Mattijs Manders (50) ligt, gaat dat heel snel veranderen. ,,We willen sportief en economisch de zesde competitie van Europa worden. En dat kán.’’

Door Sjoerd Mossou en Maarten Wijffels

Mattijs Manders kijkt vanuit zijn kantoor uit op een prachtige achtertuin, reikend tot diep in de bossen van Zeist. Een oase van rust vergeleken bij de immer roerige volksclub ADO Den Haag, zo op het oog.

,,Stilte voor de storm’’, zegt de nieuwe directeur van de Eredivisie CV met een glimlach. ,,Ook hier staat een hoop te gebeuren.’’

Manders werkte in totaal ruim vier jaar bij ADO, wat een eeuwigheid is in het moderne voetbal. De directeur was het afgelopen voorjaar amper vertrokken, of bestuurlijk brak de hel los bij de Haagse club, waarbij de Chinese eigenaren steeds heviger aan het stuur trachtten te trekken.

  1. Podcast | ‘Nederlandse clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacrisis’

    Podcast | ‘Nederland­se clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacri­sis’

    Een nieuwe AD Voetbal Podcast, met daarin de vraag of de Nederlandse clubs uit de eredivisie zichzelf niet enorm in de voet geschoten hebben met de manier waarop ze zich opgesteld hebben aan het begin van de coronacrisis? Ook Dirk Kuyt, de Duitse trainers en het voortbestaan van alle bvo’s komt aan bod. Aan het woord: Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Etienne Verhoeff.