Volledig scherm
Dusan Tadic juicht na zijn benutte strafschop, de 2-0 tegen Vitesse. © Pim Ras Fotografie

Tadic: Nog twee finales, titel komt eraan

Dusan Tadic bewees andermaal zijn waarde voor Ajax. Hij gaf de assist bij de 1-0 van Hakim Ziyech en benutte twee strafschoppen. ,,Verrast? Nee, helemaal niet.”

Met zijn twee onberispelijk genomen penalty’s tekende Tadic voor zijn 23ste en 24ste eredivisietreffer van het seizoen, zijn productiefste jaargang in zijn carrière. ,,Ik ben helemaal niet met die statistieken bezig. Ik scoor liever niet en dat Ajax wel kampioen wordt", zei hij tegenover FOX Sports. ,,Maar deze speelstijl ligt mij wel goed.”

Natuurlijk stelde Tadic het team voorop. Maar, zo zei hij: ,,Je moet wel belangrijk zijn voor het team. Dit begint bij hard werken, maar soms scoor je en soms geef je een assist. Anderen brengen mij ook in stelling. Dit is het resultaat van het team.”

Ajax is nog twee zeges verwijderd van het kampioenschap. ,,Nog twee finales, de titel komt eraan.”

Bekijk hier het interview met Daley Blind

Beluister hieronder de voetbalpodcast met Ajax-watcher Daniël Dwarswaard en journalisten Sjoerd Mossou en Hidde van Warmerdam:

  1. Nacompetitie is een kerkhof voor eredivisieclubs
    PREMIUM
    Play-offs

    Nacompeti­tie is een kerkhof voor eredivisie­clubs

    De Graafschap en Excelsior ontliepen rechtstreekse degradatie, maar kijk niet gek op als vanavond het doek alsnog valt in de play-offs. Slechts twee eredivisionisten lukte het de laatste vijf jaar om zich via de nacompetitie te handhaven. Het is ook nog het laatste jaar dat er twee eredivisieclubs in de nacompetitie terecht komen. Vanaf volgend seizoen degraderen de nummer 17 en 18 namelijk rechtstreeks naar de eerste divisie.