Volledig scherm
Nicolas Tagliafico in duel met Ritsu Doan van FC Groningen. © BSR Agency

Tagliafico: Vitesse heeft spelers die Ajax pijn kunnen doen

Ajax moet nog drie wedstrijden winnen en is dan zo goed als zeker landskampioen (gezien het grote verschil in doelsaldo met PSV). Vanavond in de Johan Cruijff Arena (aftrap 20.45 uur) is Vitesse de eerste tegenstander in dat drieluik. Volgens verdediger Nicolas Tagliafico wordt dat geen eenvoudige klus.

,,Vitesse is een goed team met goede spelers”, zegt de linksback van Ajax op de clubsite. “We zullen heel geconcentreerd moeten zijn, want Vitesse heeft spelers die ons pijn kunnen doen, zoals ze al vaker hebben laten zien.”

Vorig seizoen verraste Vitesse door zowel thuis als uit van Ajax te winnen. Uit de meest recente confrontatie, 0-4 in Gelredome op de derde speeldag, kunnen de Amsterdammers wel vertrouwen putten. ,,We zullen slim moeten spelen en zorgen dat we als eerste scoren. Ik denk dat dat cruciaal zal zijn.”

Thuisvoordeel

Volgens Tagliafico is het een groot voordeel dat Ajax in de titelstrijd twee van de drie resterende duels in eigen huis mag afwerken. Op 12 mei ontvangt de koploper FC Utrecht, drie dagen later wordt in Doetinchem tegen De Graafschap de competitie afgesloten.

,,Thuis voelen we ons nog zekerder dan in uitwedstrijden, dus daar moeten we van profiteren”, betoogt de 26-jarige Argentijn. ,,We zijn met iets heel moois bezig, maar het is nog niet afgelopen. Half mei kunnen we alle doelen halen die we ons hebben gesteld en doorgaan met geschiedenis schrijven. Het komt nu aan op de eindsprint.”

Handsbal

Ajax, dat tussen de competitieduels door ook nog de dubbele confrontatie tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League speelt, ontsnapte zaterdag uit bij FC Groningen (0-1) aan duur puntenverlies.

Dat kwam mede doordat een handsbal van Tagliafico in de slotfase niet werd bestraft met een penalty tegen. Een beslissing waar de verdediger zich uiteraard in kon vinden. ,,De bal kwam tegen het bovenste deel van mijn arm, maar ik vond het absoluut geen penalty. Het was geen opzet, ik zocht de bal niet, maar de bal kwam tegen mij aan.”

Ajax - Vitesse is vanavond op deze site te volgen in ons liveblog.

Volledig scherm
Nico Tagliafico in duel met Tim Matavz. Ajax verloor vorig seizoen zowel uit als thuis van Vitesse. © ANP