Oussama Tannane.
Volledig scherm
Oussama Tannane. © BSR/SOCCRATES , BSR Agency

Tannane op non-actief gesteld door FC Utrecht

Oussama Tannane is gisteren door de clubleiding van FC Utrecht op non-actief gesteld. Dat meldt de club op haar eigen website.

Verdere mededelingen worden er niet door de club gedaan. Wel wordt in het statement op de clubwebsite aangegeven dat er binnenkort een gesprek plaatsvindt tussen de club en Tannane, waarin zal worden gezocht naar een oplossing. 

Tannane werd de voorbije zomer op huurbasis overgenomen van het Franse Saint-Étienne. De aanvaller kwam onder zowel de ontslagen Jean-Paul de Jong als de huidige tussenpaus Dick Advocaat moeizaam uit de verf. Toch bleef Advocaat zijn vertrouwen schenken aan Tannane, die afgelopen zondag opnieuw in de basis startte tegen Willem II.

In die wedstrijd ontpopte Tannane zich tot het mikpunt van het Utrechtse chagrijn. Na twee mislukte hoekschoppen in de eerste helft floot een groot deel van het stadion Tannane uit, waarop hij handgebaren maakte naar de Bunnikside, het fanatieke deel van de Utrechtse aanhang.

Advocaat kondigde na de wedstrijd een gesprek aan met Tannane, die weliswaar aan het begin van de week gewoon trainde bij de Domstedelingen. Sinds de wedstrijd tegen ADO Den Haag op 4 november 2018 miste Tannane slechts zestien minuten in de formatie van Advocaat.

Heracles Almelo

Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani hebben het met elkaar aan de stok.
Volledig scherm
Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani hebben het met elkaar aan de stok. © AZ v Heracles Almelo

In februari 2015 werd Tannane ook al eens uit de selectie gezet bij zijn toenmalige club, Heracles Almelo. Toen kreeg hij het op het veld aan de stok met ploeggenoot Iliass Bel Hassani, waarna beide mannen een week mochten bekoelen. 

Ook bij Las Palmas, waar Tannane in het seizoen 2017/2018 een half jaar speelde, kreeg de flankspeler het aan de stok met een ploeggenoot. Toen moesten teamgenoten hem en Loïc Remy uit elkaar houden. Na een half jaar werd Tannane teruggestuurd naar Saint-Étienne, de club van wie FC Utrecht hem momenteel ook huurt.