Volledig scherm
Erik ten Hag. © BSR Agency

Ten Hag genoot van 'schilderaar’ Ziyech: ‘Zo'n pass is Hakim ten voeten uit’

Erik ten Hag stapte tevreden van het veld. De trainer bekerde niet alleen met Ajax verder, maar zag ook sterkhouders Daley Blind en Hakim Ziyech weer terugkeren op het veld. ,,Ja, dat is prachtig. Het verhaal is bekend. Dat hij terug kan komen is belangrijk voor hem, maar ook voor ons", doelt Ten Hag op de rentree van Blind.

Bij een 0-2 tussenstand vond de Ajax-trainer het een mooi moment om Blind en Ziyech te brengen. ,,Dit was een ideaal scenario voor ons om hem weer te brengen en minuten te laten maken. Zondag kunnen we weer de volgende stap zetten. Hij heeft veel kwaliteiten en is een toegevoegde waarde, dat is duidelijk.”

Ziyech viel enkele minuten later ook in. ,,Hij gaf geweldige ballen. Ik ben blij dat we door zijn, maar vooral door de manier waarop. Als je ziet hoe ze terugkeren, dan stemt dat tot tevredenheid. Zo'n eindpass van Ziyech is hem ten voeten uit. Dat is een absolute kwaliteit van Hakim, om ploeggenoten zo weg te sturen. We moeten hem zo vaak mogelijk in die situatie brengen.”

Ten Hag is niet verbaasd als Hakim Ziyech volgend seizoen voor Chelsea speelt. ,,Als het straks echt definitief wordt, dan is dat fijn voor Ajax en fijn voor Ziyech", zei de trainer. ,,Dan is het een heel mooie transfer die hij ook verdiend heeft. We weten naar wat voor clubs Hakim wil, dan kan je het een keer verwachten dat zo’n club een keer langs komt. Het is een bonus dat hij nog bij ons speelt. Eigenlijk had ik wel verwacht dat hij eerder zou vertrekken.”

Chelsea wilde Ziyech het liefst vorige maand al inlijven, maar lijkt nu komende zomer voor een bedrag van zo’n 45 miljoen euro aan het langste eind te trekken. ,,Ik ben blij dat we er vorige maand in zijn geslaagd al onze spelers bij Ajax te houden. We hebben ze allemaal nodig om prijzen te winnen”, zei Ten Hag.

Volledig scherm
Daley Blind. © ANP Sport
Volledig scherm
Hakim Ziyech. © ANP Sport