Volledig scherm
Bondscoach Max Tjaden voor een oefeninterland van het Nederlands zaalvoetbalteam tegen Roemenië. © robert van stuyvenberg

Tjaden nog zeker vier jaar bondscoach zaalvoetballers

Max Tjaden (46) blijft bondscoach van de Nederlandse zaalvoetbalploeg. De 78-voudig international heeft zijn contract bij de KNVB in Zeist met vier jaar verlengd. ,,Hier spreekt waardering en vertrouwen uit'', aldus Tjaden, die in 2016 werd aangesteld bij de indoorploeg van Oranje.

Samir Makhoukhi, met 120 interlands voormalig recordinternational in de zaal, wordt de naaste assistent van Tjaden. Keeperstrainer Arjan Heerland, die jarenlang in de top van het zaalvoetbal speelde en ook voor het nationale team uitkwam, completeert de technische staf.

Tjaden volgde in 2016 Marcel Loosveld op als bondscoach van de Nederlandse zaalvoetballers. Hij werkte tussen 2009 en 2014 als assistent onder Loosveld. Daarvoor had Tjaden twee jaar zaalvoetbalclub TPP Rotterdam onder zijn hoede.

Tjaden was zelf als zaalvoetballer actief op het WK van 2000 en vijf jaar later op het EK.

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.