Volledig scherm
René Hake. © BSR Agency

Trainer René Hake van Cambuur naar Jong FC Utrecht

René Hake (47) is de nieuwe trainer van Jong FC Utrecht. De huidige trainer van SC Cambuur tekent naar alle waarschijnlijkheid vandaag een contract voor drie jaar in de Domstad.

Hake volgt Robin Pronk op bij de beloften van FC Utrecht, die dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op de slotdag over Helmond Sport wipten en als negentiende eindigde. Pronk (46) promoveerde in 2016 met Jong FC Utrecht naar de eerste divisie. Hij was sinds 2011 actief in de jeugdopleiding van FC Utrecht, maar besloot na dit seizoen op eigen poten te willen staan bij een eerste elftal in het betaalde voetbal.

Hake zou sowieso na het lopende seizoen vertrekken bij Cambuur. Hij kan zijn tijd als trainer in Friesland nog mooi afsluiten. Dinsdag schakelde Cambuur in de eerste ronde van de play-offs Almere City uit. Nu wacht De Graafschap, waar Henk de Jong hoofdtrainer is. De Jong volgt op zijn beurt Hake op volgend seizoen bij Cambuur.

Behalve bij Cambuur was Hake eerder hoofdtrainer bij FC Emmen en FC Twente.

  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.