Volledig scherm
Matthijs de Ligt (r) maakt in Turijn de 1-2 in het Champions Leagueduel met Juventus. © EPA

Transfer De Ligt naar Juventus moet vandaag worden beklonken

Vandaag moet de transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus dan eindelijk worden beklonken. Beide partijen zitten in de laatste fase van de onderhandelingen.

De 19-jarige verdediger is al wekenlang akkoord met Juventus over een 5-jarig contract. De deal tussen de Italiaanse club en Ajax laat echter al langere tijd op zich wachten. De club uit Turijn zette aanvankelijk laag in, met een bod van 65 miljoen euro waarvan 50 miljoen euro vast en 15 miljoen euro bonus, maar dat werd direct van tafel geveegd door Ajax.

In de afgelopen dagen kroop Juventus steeds meer naar het gewenste bedrag van 75 miljoen euro. Afgelopen woensdag kwam het bod van 67 miljoen euro binnen in Amsterdam, maar Ajax houdt voet bij stuk en gaat niet onder het gewenste bedrag zitten. Een transfersom die voortkomt uit de toezegging vorig jaar aan De Ligt om als club mee te werken aan een transfer in ruil voor nog een seizoen Ajax. Op basis van die afspraak zetten de Amsterdammers niet in op de hoofdprijs, maar wel op een realistische en marktconforme transfersom.

Voor beide partijen is vandaag een gewenst moment om de deal te beklinken. Ajax vertrekt morgen op trainingskamp naar Oostenrijk, terwijl voor Juventus komende week een trip naar Azië op het programma staat. Bij een definitief vertrek van De Ligt wil Ajax snel doorschakelen naar een nieuwe centrale verdediger. De Mexicaan Edson Alvarez, die voor 15 miljoen euro kan worden overgenomen van Club America, pronkt bovenaan de lijst.

Volledig scherm
De Mexicaan Edson Alvarez (r) is de beoogde opvolger voor De Ligt. © AP
  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zegt in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen