Georginio Wijnaldum viert de 1-0 tijdens de UEFA Nations League kwalificatie wedstrijd tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina in de Johan Cruyff Arena op 15 November 2020 in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Georginio Wijnaldum viert de 1-0 tijdens de UEFA Nations League kwalificatie wedstrijd tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina in de Johan Cruyff Arena op 15 November 2020 in Amsterdam. © ANP

UEFA dreigt in Super League-rel, maar kun je spelers wel uit Oranje gooien?

Advocaten reagerenDe plannen voor een Super League staken de voetbalwereld in brand. De UEFA dreigt hard op te treden tegen de afvallige topteams én hun spelers. Maar kan de Europese voetbalbond die dreigementen eigenlijk wel waarmaken? ,,Dit is een heel grijs gebied.”

  1. Angstaanjagend avondje bij Galgenwaard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’
    PREMIUM

    Angstaanja­gend avondje bij Galgen­waard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’

    Terwijl gezinnen met kinderen na afloop van de wedstrijd FC Utrecht - Cambuur buiten het stadion een veilig heenkomen zoeken, vliegen bakstenen en terrasstoelen het publiek om de oren. Relschoppers met bedekte gezichten belagen agenten van de Mobiele Eenheid en stewards van hun eigen club. „Het was angstaanjagend. Dit wil je gewoon niet.” Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht noemt de situatie ‘zeer ernstig’ en zegt dat de grens in zicht is.