Steven Berghuis (links) feliciteert matchwinner Robert Bozenik.
Volledig scherm
Steven Berghuis (links) feliciteert matchwinner Robert Bozenik. © ANP Sport

Uitblinker Berghuis geniet van veerkracht én van Bozenik: ‘Hij gaf ons energie’

Na een waar spektakelstuk trok Feyenoord in Zwolle tegen PEC aan het langste eind (3-4). Aanvoerder Steven Berghuis vervulde met twee treffers en een assist een glansrol. 

,,Wat een spektakel inderdaad”, stelde Berghuis lachend voor de camera van Fox Sports. . ,,Vandaag moesten we veerkracht en spirit tonen doordat we vroeg op achterstand kwamen. Dat is een keer wat anders voor ons. We maakten in het begin de verkeerde keuzes aan de bal en waren slordig. Gelukkig kom je op 1-2 voor rust, zo blijf je in de wedstrijd.”

Na de pauze wist Feyenoord het tij te keren. ,,De mentaliteit in de ploeg is goed. Het vertrouwen is daar door de resultaten, maar we hebben ook gewoon kwaliteit. Dat zie je; we maken goede goals.” Invaller Robert Bozenik tekende twee minuten voor tijd voor de winnende treffer. Die gunde Berghuis 'm van harte. ,,Robert viel goed in. Hij was steeds aanspeelbaar, bleef jagen en bracht energie. Heel leuk om te zien dat hij ‘m uiteindelijk maakte.”

Berghuis bereikte vanavond tevens een bijzondere mijlpaal. Hij maakte zijn vijftigste eredivisiegoal voor Feyenoord. ,,Ik ben er zeker trots op om zoveel goals te maken bij zo'n grote club. Daar werk ik keihard voor. Maar ik ben nog niet klaar hier”, sloot hij met een knipoog af.

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle - Feyenoord (premium). 

Fer: Zwolle benutte de ruimtes goed

Leroy Fer tekende vijf minuten voor de rust voor de belangrijke aansluitingstreffer namens Feyenoord. Voor de ervaren middenvelder was het vandaag vooral knokken geblazen. ,,Het was een zware wedstrijd en een zware week met veel omstandigheden (overlijden van materiaalman Carlo de Leeuw, red.). Met heel hard werken is het uiteindelijk toch gelukt. We speelden niet goed, leden veel balverlies en Zwolle benutte de ruimtes goed met snelle spelers. De wilskracht is er in deze ploeg wel en we kunnen goed voetballen, maar dat moeten we vaker doen.”