Volledig scherm
Ajax-Bayern Munchen Champions League 2018/2019 Frenkie de Jong in volle actie Foto ; Pim Ras © Pim Ras Fotografie

Vader over toptransfer Frenkie: ‘Zijn droomclub’

De kogel is door de kerk: Frenkie de Jong speelt vanaf volgend seizoen voor FC Barcelona. De speler van Ajax tekende vandaag bij de Spaanse grootmacht. Ook voor vader John de Jong was het een speciale dag: ,,Ik ben gewoon aan het werk, maar je wordt platgebeld. Dit maak je niet iedere dag mee”, aldus John de Jong tegenover RTV Rijnmond.

De transfergeruchten waren er natuurlijk al weken bij De Jong. Ging hij nou naar Manchester City? Of toch Paris Saint-Germain? Het werd dus uiteindelijk FC Barcelona. ,,Het is al weken aan de gang, die onderhandelingen. De vijf topploegen uit de top vijf competities hadden belangstelling. Dan ga je wegstrepen“, aldus vader De Jong. 

PSG, Manchester City en Barcelona bleven na lang nadenken nog over. ,,En na lang wikken en wegen is het toch zijn droomclub Barcelona geworden“, vertelt John de Jong. ,,Als klein jongetje had hij het al over Barcelona, zijn droomclub”, gaat hij verder. ,,En Lionel Messi speelt er natuurlijk ook. Dat is zijn idool, dat vindt hij de beste speler van de wereld. Als je daarmee mag gaan spelen, dan is dat geweldig.”

John de Jong heeft veel vertrouwen in een goede afloop van het avontuur van zijn zoon in Spanje. ,,Altijd als hij op een hoger niveau ging spelen, paste hij zich altijd aan en was hij één van de betere spelers. We hopen dat dat in Spanje weer gaat gebeuren.”

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8214 stemmen