Volledig scherm
Fred Rutten was in maart 2012 de laatste trainer die bij PSV werd ontslagen. © ANP

Van Bommel eerste ontslagen trainer bij PSV in bijna acht jaar

Voor het eerst in bijna acht jaar heeft PSV een trainer ontslagen. Mark van Bommel moest een week voor het begin van de winterstop vertrekken vanwege de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Fred Rutten was in maart 2012 de laatste trainer die door PSV op straat werd gezet.

Rutten had toen al aangekondigd dat hij aan het einde van dat seizoen zou vertrekken. Na een reeks nederlagen werd de Gelderse trainer ontslagen. Phillip Cocu en Ernest Faber maakten toen het seizoen af en pakten met PSV de KNVB-beker. Dick Advocaat fungeerde het daaropvolgende seizoen als trainer, maar weer greep PSV naast de landstitel. De Hagenaar maakte aan het einde van het seizoen 2012-2013 plaats voor Cocu, die in 2018 na vijf succesvolle jaren met zijn derde kampioenschap op zak afscheid nam. De clubleiding schoof Van Bommel als opvolger vanuit de jeugd door naar de hoofdmacht.

PSV is al de vijfde club die dit seizoen van trainer wisselt. VVV ontsloeg vorige maand Robert Maaskant. Jaap Stam stapte zelf op bij Feyenoord en dat deden Leonid Sloetski en Fons Groenendijk bij respectievelijk Vitesse en ADO Den Haag.