Volledig scherm
© BSR Agency

Van Bommel na remise: Best vaak op goal geschoten, FC Twente bijna niet

PSV-trainer Mark van Bommel vond dat zijn ploeg op bezoek bij FC Twente in de tweede helft had moeten toeslaan, en baalde van het feit dat de Eindhovenaren dat niet deden. Bovendien gaf hij tekst en uitleg over het passeren én niet laten invallen van Hirving Lozano.

Na de vroege 1-0 van Keito Nakamura duurde het tot de 65ste minuut voordat Denzel Dumfries de gelijkmaker binnenkopte. Verder kwam PSV niet. ,,Ik denk dat wij tijd nodig hadden om te herstellen van die goal, die vrij vroeg viel”, analyseerde Van Bommel na afloop bij FOX Sports.

De tweede helft vond de trainer beter. ,,Toen speelden we zoals we eigenlijk moesten spelen, met goede combinaties en snel veldspel. We maakten toen de 1-1, in die fase moet je ook de 1-2 maken, want FC Twente kon het bijna niet belopen en deden wij het gewoon goed.”  Over het aantal kansen zei Van Bommel: ,,We hebben in ieder geval mogelijkheden tot kansen gekregen. Wij hebben best vaak op goal geschoten, FC Twente bijna niet.

Tot slot besprak hij Lozano, de vedette die negentig minuten op de bank bleef. ,,Ik heb voor anderen gekozen, omdat ik denk met hen de meeste kans heb om te winnen. Ik zeg niet dat ik hem niet goed vond de laatste wedstrijden, maar vandaag vond ik het beter om anderen in het veld te hebben. Of hij met een transfer bezig is? Absoluut niet. Waarom ik hem dan heb meegenomen? Ik moet toch ook wisselspelers op de bank hebben.”