Donny van de Beek maakt zich klaar voor zijn invalbeurt
Volledig scherm
Donny van de Beek maakt zich klaar voor zijn invalbeurt © ANP Sport

Van de Beek: We hebben veerkracht getoond

Donny van de Beek baalde dat hij tegen Noord-Ierland geen basisplaats bij het Nederlands elftal had. De middenvelder zei de keuze van bondscoach Ronald Koeman wel te begrijpen. ,,Iedereen wil voetballen. De anderen hebben het de vorige wedstrijden goed gedaan. De resultaten waren prima. Er was niet echt aanleiding om te wisselen. Je moet je stinkende best doen om te laten zien dat je moet spelen”. 

,,Als je er in komt, moet je het elftal wat extra’s brengen. Dat ging wel prima. We hebben het goed ingevuld”, zei Van de Beek. ,,In de eerste helft ging de bal niet snel genoeg rond. We moeten dat goed terugkijken en analyseren. Uiteindelijk boeken we wel een hele belangrijke overwinning. We hebben veerkracht getoond.”

Koeman zei na afloop dat hij voor Marten de Roon koos omdat hij als derde middenvelder tegen Noord-Ierland een speler wilde die ‘ondergeschikt’ is aan de andere middenvelders, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum.

Na zijn goede invalbeurt, zit Van de Beek nog dichter tegen het basisteam aan. Het zou goed kunnen dat hij zondag tegen Wit-Rusland wel mag beginnen. ,,Dat weet ik niet. De bondscoach bepaalt wie er speelt”, aldus Van de Beek.

Volledig scherm
© BSR Agency