Volledig scherm
John van den Brom. © Pro Shots

Van den Brom gaat niemand sparen voor bekerfinale

AZ-trainer John van den Brom is niet van plan om spelers te sparen in wedstrijd tegen FC Twente morgenavond. 

Door Nik Kok

Volgende week zondag staat de bekerfinale tegen Vitesse op het programma voor de club, maar volgens de oefenmeester hoeft hij bij zijn selectie niet aan te komen met spelers sparen. ,,Iedereen wil erbij zijn om z’n eigen plekje te verdedigen voor de bekerfinale.” 

Omdat Van den Brom vastigheid wil creëren bij zijn team laat hij AZ tegen Twente in dezelfde opstelling starten als vorige week tegen Heracles. Van den Brom ziet de wedstrijd tegen Twente niet als een generale voor de finale. ,,Als je dan heel goed of heel slecht speelt, wat moet ik er dan mee? We hebben het geluk dat FC Twente op een vergelijkbare manier speelt als Vitesse. Dat komt dus goed uit.” 

Niettemin bezoekt Van den Brom zondag de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse. Hij erkent dat collega-trainer Henk Fraser als voormalig Feyenoorder wellicht een moeilijke wedstrijd verwacht. Fraser kreeg al veel ontmoedigings-appjes van bekenden. ,,Maar in die situatie zit ik volgende week zondag natuurlijk ook als we de bekerfinale tegen mijn oude club Vitesse spelen.”