Volledig scherm
John van den Brom. © BSR Agency

Van den Brom vorig jaar gepolst voor terugkeer bij Vitesse

Vitesse heeft vorig jaar met John van den Brom gesproken over de post van hoofdtrainer. De Arnhemse club kwam uiteindelijk niet tot een akkoord, omdat de Amersfoorter een nieuw contract tekende bij AZ.

Van den Brom (52) was bij Vitesse in beeld als opvolger van Henk Fraser, nadat diens vertrek in januari op het trainingskamp in Spanje duidelijk werd. De oud-speler van de Arnhemse club (378 officiële wedstrijden, 110 doelpunten) koos voor een vijfde jaar AZ.

Komende zomer verlaat Van den Brom de club uit Alkmaar. Hij wordt dan hoofdcoach van FC Utrecht. Als trainer was hij eerder al actief bij Vitesse (seizoen 2011/2012). Van den Brom stond in het profvoetbal verder aan het roer bij AGOVV, ADO Den Haag en RSC Anderlecht.

Vitesse trok vorig jaar als opvolger van Fraser de Rus Leonid Sloetski aan. De coach heeft een tweejarig contract in Arnhem. 

  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'