Volledig scherm
Ron Vlaar © BSR Agency

Vlaar: Feyenoord - AZ had een finale kunnen zijn, maar dat is nu niet aan de orde

In plaats van met een voorsprong, gaat AZ na drie wedstrijden zonder overwinning met een achterstand van vier punten naar de Kuip. Volgens veteraan Ron Vlaar heeft AZ dat aan zichzelf te wijten.

Door Yorick Groeneweg

Wéér ging Ron Vlaar (34) met een slecht gevoel naar huis. Zaterdag al voor de derde wedstrijd op rij. Nu was ADO met 2-3 te sterk in Alkmaar. ,,We willen graag derde worden, maar we maken het onszelf heel moeilijk”, zuchtte de ervaren verdediger na de krankzinnige wedstrijd, waarin AZ terugkwam van 0-2 tot 2-2 maar daarna toch nog met pijnlijk lege handen achterbleef.

Doordat de laatste weken ook niet van De Graafschap (1-1) en Vitesse (2-2) gewonnen werd, klom Feyenoord weer over AZ naar de derde plek. De voorsprong van de Rotterdammers is inmiddels weer tot vier punten opgelopen. Zaterdagavond staan beide subtoppers tegenover elkaar in de Kuip.

Voor Vlaar is het tegen zijn oude club niet meer de wedstrijd waar hij zo op hoopte. ,,Het had een finale kunnen zijn, maar dan hadden we de laatste wedstrijd wel moeten winnen. Dat is nu niet aan de orde. We zijn nu afhankelijk, dat is heel teleurstellend.”

Met daarna nog slechts drie wedstrijden, weet Vlaar dat de rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal ver weg is. ,,Er zijn steeds minder wedstrijden. We spelen nog in Rotterdam, maar ook als we daar winnen dan is het gat nog niet gedicht. Zij hebben veel laten liggen, maar dat doen wij nu ook. Als iemand de derde plek op een presenteerblaadje aangeeft, dan moet je dat pakken.”

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7961 stemmen