Volledig scherm
Rob Rensenbrink. © ANP

Voetbalwereld bedroefd door dood Rensenbrink: ‘Voor altijd een held’

Op Twitter kwamen vanavond al snel geschokte reacties los. ,,Rob Rensenbrink overleden. Fantastische voetballer en een bijzonder mens", meldde presentator Jack van Gelder. ,,Rob Rensenbrink was een magistrale linksbuiten en een sympathieke man", aldus Tom Egbers, sportpresentator bij de NOS.

,,Rob Rensenbrink voor altijd een held", meldde voetbaltrainer Mark Wotte. De Belgische sportpresentator Karl Vannieuwkerke noemde de voormalige linksbuiten een charismatische voetballer, die vooral veel goals maakte. Hij telde er 24 in twee seizoenen bij Club Brugge en 143 in negen seizoenen bij Anderlecht.

Sportjournalist Frits Barend treurde om het overlijden van een "geniale voetballer, net als Cruijff geboren in 1947. Hij was een magistrale linksbuiten, de ster van Anderlecht, en had in 1978 Nederland bijna wereldkampioen gemaakt. Bescheiden, prachtig, innemend mens."

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.