Volledig scherm
Elton Kabangu (rechts) viert met ploeggenoot Che Nunnely de overwinning op PSV. © BSR Agency

Voormalig FC Eindhoven-speler Elton Kabangu (21) vrijgesproken in oplichtingszaak

Elton Kabangu is door de rechtbank van Brussel vrijgesproken van medewerking aan oplichtingspraktijken. Dat meldt de Belgische persmagistraat. Tegen de 21-jarige oud-aanvaller van FC Eindhoven was een voorwaardelijke celstraf van negen maanden geëist, omdat hij zijn bankrekening beschikbaar zou hebben gesteld aan een groep criminelen.

De groep criminelen wordt ervan verdacht via neppe e-mails 5.000 euro afhandig te hebben gemaakt van een bejaarde man uit Affligem. Het overgemaakte geld dook vervolgens op op het rekeningnummer van Kabangu, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Willem II. Volgens de rechtbank is echter niet te bewijzen dat Kabangu zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting of op welke wijze dan ook betrokken was.

Omdat de Belg over een blanco strafblad beschikt, hoorde hij eerder een celstraf van negen maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Kabangu zelf vroeg bij monde van zijn advocaat om vrijspraak. De rechtbank van Brussel heeft besloten daar in mee te gaan. 

Drie keer invaller

Kabangu heeft op het veld zijn waarde voor Willem II nog nauwelijks kunnen bewijzen. De aanvaller fungeerde in september drie keer als invaller. Daarna kwam hij niet meer in actie. Kabangu was eerder in Nederland actief bij FC Eindhoven.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen