Volledig scherm
Ibrahim Kargbo (links). © ANP

Voormalig Willem II-er Kargbo voor het leven geschorst

Ibrahim Kargbo is voor het leven geschorst. De voormalige voetballer van Willem II heeft volgens wereldvoetbalbond FIFA nauwe banden met de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal uit Singapore.

Kargbo werd eerder in Nederland al beschuldigd van matchfixing. De inmiddels 37-jarige verdediger uit Sierra Leone zou in 2009 volgens de KNVB geprobeerd hebben een duel met FC Utrecht te manipuleren. Van de voetbalbond mag hij nooit meer een functie in het Nederlandse voetbal uitoefenen. De KNVB waarschuwde alle profclubs ook voor Raj Perumal.

Kargbo was voor het laatst actief voor Dulwich Hamlet, een club uit Londen die actief is op het zesde niveau van Engeland.

Volledig scherm
Ibrahim Kargbo met Alfons Groenendijk als trainer van Willem II in 2009. © anp
  1. Nacompetitie is een kerkhof voor eredivisieclubs
    PREMIUM
    Play-offs

    Nacompeti­tie is een kerkhof voor eredivisie­clubs

    De Graafschap en Excelsior ontliepen rechtstreekse degradatie, maar kijk niet gek op als vanavond het doek alsnog valt in de play-offs. Slechts twee eredivisionisten lukte het de laatste vijf jaar om zich via de nacompetitie te handhaven. Het is ook nog het laatste jaar dat er twee eredivisieclubs in de nacompetitie terecht komen. Vanaf volgend seizoen degraderen de nummer 17 en 18 namelijk rechtstreeks naar de eerste divisie.