Volledig scherm
Vanity Lewerissa (l) was goed voor twee goals. © Pro Shots

Vrouwen Ajax winnen ook in Praag

De vrouwen van Ajax staan in de achtste finales van de Champions League. Na de 2-0 in Amsterdam was Ajax ook in Tsjechië te sterk voor Sparta Praag: 1-2. 

De Amerikaanse Christina Burkenroad leek na een klein half uur spelen de strijd spannend te maken met haar treffer. Maar Vanity Lewerissa sloeg net na de rust kort achter elkaar twee keer toe. Kelly Zeeman had het in de 82ste minuut nog mooier kunnen maken, maar ze miste vanaf elf meter. 

De loting voor de volgende ronde is op 1 oktober.

Martens

FC Barcelona revancheerde zich voor eigen publiek tegen FC Biik-Kazigoert uit Kazachstan: 3-0. Het uitduel had de Spaanse ploeg verrassend met 3-1 verloren. International Lieke Martens ontbrak in Kazachstan, maar speelde in Barcelona wel weer mee. Ze bracht de derde treffer op haar naam. Ploeggenote Stefanie van der Gragt moest ook in de thuiswedstrijd toekijken. De international is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure.

Bayern München deed het na de uitbundige uitzege van 0-7 bij Spartak Subotica in de thuiswedstrijd iets rustiger aan. De return tegen de Servische ploeg eindigde in 4-0. International Lineth Beerensteyn maakte de eerste treffer. Ploeggenote Jill Roord werd tijdens de rust gewisseld.