Robert Maaskant.
Volledig scherm
Robert Maaskant. © ANP Sport

VVV ontslaat Maaskant na acht nederlagen op rij

Robert Maaskant (50) is niet langer de coach van VVV-Venlo. Zaterdag ging de Limburgse formatie met liefst 6-1 onderuit tegen Heracles. Het was al de zevende competitienederlaag op een rij en tussendoor werd ook verloren van derdedivisionist Groene Ster in de beker. De oorwassing in Amelo bleek de druppel.

,,Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van onze trainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts”, legt algemeen directeur Marco Bogers uit. ,,De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag.”

Maaskant was er na de nederlaag tegen Heracles nog van overtuigd dat hij aan zou blijven in De Koel. ,,We werken bij VVV met het wij-principe”, zei de opvolger van Maurice Steijn. ,,Dat wil zeggen dat we samen winnen en samen verliezen. Of het nu technisch manager Stan Valckx is, algemeen directeur Marco Bogers of de RvC; we hebben er vertrouwen in dat we met elkaar uit deze situatie komen. Ik blijf trainer. Daar bestaat bij niemand binnen de club twijfel over.”

De start van Robert Maaskant bij VVV was zo beroerd nog niet. In de eerste zes competitieduels dit seizoen veroverden de Venlonaren negen punten. Het gevolg was een keurige negende klassering. Daarna zakte VVV wedstrijd na wedstrijd verder weg in een steeds dieper wordend moeras. Zeven competitienederlagen volgden waarin VVV liefst 25 tegendoelpunten incasseerde. Tijdens het verloren thuisduel met Feyenoord (0-3) op 3 november kreeg Maaskant het op veld verbaal aan de stok met enkele scheldende VVV-fans.

Naast de malaise in de eredivisie ging het eind oktober ook nog mis in de KNVB-beker. VVV werd, na strafschoppen, uitgeschakeld door de amateurs van RKSV Groene Ster, dat uitkomt in de Derde divisie. Maaskant sprak van een schande, maar stelde ook dat er pas sprake van een crisis in Venlo is ‘als het bier op is’. Desalniettemin bleek het huwelijk tussen Maaskant en VVV niet bestand tegen de lange serie nederlagen. Al na vier maanden is de samenwerking beëindigd.

VVV staat op de 17de plaats in de eredivisie met negen punten met de meeste doelpunten tegen (37) en de minste doelpunten voor (12).