Volledig scherm
PREMIUM
Dusan Tadic, Donny van de beek, Klaas-Jan Huntelaar, Frenkie de Jong en Lasse Schöne. © BSR Agency

Waar ligt de toekomst van de Ajax-smaakmakers?

Het team stond de afgelopen weken voorop bij Ajax. Vanaf nu zal het over de individuen gaan. Vooral: waar ligt de voetbaltoekomst van de uitblinkers van deze kampioensploeg.

Door Daniël Dwarswaard

Frenkie de Jong nam afgelopen zondag eigenlijk al afscheid van het publiek. De harde kern achter het doel zong ritmisch zijn naam. Frenkie zwaaide op zijn Frenkies. Niet met moeilijke gebaren, maar gewoon vrolijk twee handen in de lucht en zwaaien maar. Zijn adieu had met een finale van de Champions League nóg mooier kunnen zijn, maar nu is het ook af. Met de 34ste landstitel van Ajax en als extraatje ook nog eens de beker.

De Jong vertrekt met opgeheven hoofd richting zijn grote avontuur bij FC Barcelona. Hij weet al maanden waar zijn veelbelovende voetballeven verder gaat. Voor anderen in deze memorabele selectie Ajacieden komt De Keuze nu. Nu de prijzen binnen zijn en de blik op de toekomst kan. Simpel gezegd: nu gaat het individuele belang even voor ten opzicht van het teambelang. Zoals dat de afgelopen maanden juist andersom was.

  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.