Acun Ilicali.
Volledig scherm
PREMIUM
Acun Ilicali. © ANP

Wat wil ‘de Turkse John de Mol’ met Fortuna Sittard?

Het was een opmerkelijk Twitter-bericht van Fortuna Sittard-eigenaar Isitan Gün, vanmorgen. In een statement schreef hij dat zijn landgenoot Acun Ilicali mogelijk toetreedt tot de Limburgse club. Wie is deze zakenman, die te boek staat als de ‘Turkse John de Mol’? En: wat moet hij bij een laagvlieger in de eredivisie?

Een vluchtig rondje op Google zegt eigenlijk genoeg over de status van Acun Ilicali (51) in Turkije. Bekijk een willekeurige foto en hij weet zich erop omringd door sterren als Mesut Özil. Of, nog veel vaker, door Recep Erdogan. Dat laatste is niet toevallig. Ilicali houdt er niet alleen goede banden op na met de Turkse president; de voormalige sportverslaggever is ook eigenaar van diens grootste propagandakanaal op televisie. Zoals Ilicali, die in zijn vaderland onder meer de Turkse versie van Expeditie Robinson produceert, meerdere tv-zenders heeft. Verder bezit de mediamagnaat tv-productiebedrijven in onder meer de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Colombia. De vergelijking met John de Mol is, kortom, snel gemaakt.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.