De competitie stopzetten en Ajax tot kampioen uitroepen? Maar wat dan met AZ, dat op gelijke hoogte staat. En moet ADO Den Haag dan degraderen? Onze voetbalexperts spreken zich uit
Volledig scherm
PREMIUM
De competitie stopzetten en Ajax tot kampioen uitroepen? Maar wat dan met AZ, dat op gelijke hoogte staat. En moet ADO Den Haag dan degraderen? Onze voetbalexperts spreken zich uit © BSR

Wat zijn de eerlijkste scenario's om de eredivisie af te sluiten?

Wat te doen met de eredivisie? Onze voetbalverslaggevers Mikos Gouka, Maarten Wijffels, Sjoerd Mossou en Freek Jansen schetsten het scenario dat volgens hen het meest wenselijk is. Van stopzetten tot alternatieve play-offs.

Mikos Gouka: Seizoen ten einde, er zijn belangrijke dingen

Quote

Natuurlijk er had nog van alles kunnen gebeuren, maar verder voetballen is onmogelijk en onwense­lijk

Mikos Gouka

Hoe het verder moet dit seizoen? Simpel. Niet krampachtig kijken of en vooral wanneer we nog kunnen voetballen, maar er meteen een dikke punt achter zetten. Dit seizoen is door alle medische ellende simpelweg voorbij, er zijn veel belangrijkere zaken is de laatste maanden wel gebleken. Bij de bestrijding van het virus past helemaal geen discussie over wel of geen hervatting van de eredivisie. Spelers die nu thuis zitten te wachten in plaats van bij hun familie in Peru, Argentinië, Brazilië, Engeland of waar dan ook, verdienen duidelijkheid.

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.