Volledig scherm
Georginio Wijnaldum en Memphis Depay vieren de 3-0 tegen Duitsland van afgelopen zaterdag. © Pim Ras Fotografie

Wie wint de oefeninterland in Brussel?

PollBelgië en Oranje staan dinsdagavond (20.45 uur) in het Koning Boudewijnstadion in Brussel voor de 127ste keer tegenover elkaar. Wat gaat het deze keer worden?

Van de voorgaande 126 ontmoetingen won Nederland er 55 en België 41. Dertig keer was er een gelijkspel. Liefst 108 van de 126 ontmoetingen tussen België en Nederland waren vriendschappelijke interlands.

De laatste zege van Oranje op de Rode Duivels dateert alweer van 6 september 1997. Dankzij goals van Jaap Stam, Patrick Kluivert, Lorenzo Staelens en Dennis Bergkamp werd het toen 3-1 voor Oranje in de kwalificatie voor het WK 1998 in Frankrijk. Sindsdien waren er vijf gelijke spelen en twee Belgische zeges.

poll

Wie wint de oefeninterland in Brussel?

  • Belgie (35%)
  • Nederland (41%)
  • Gelijkspel (24%)
3385 stemmen
Volledig scherm
Dries Mertens, Romelu Lukaku en Axel Witsel voor de wedstrijd tegen Zwitserland (2-1) van afgelopen zaterdag. © Getty Images
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
  1. De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    Frank de Boer staat voor zijn officiële debuut bij Atlanta United. De 48-jarige trainer speelt in de Nederlandse nacht van donderdag op vrijdag met zijn Amerikaanse ploeg in Costa Rica tegen Herediano, in de achtste finales van de Concacaf Champions League. ,,We hebben een heel goede voorbereiding gehad en de groep oogt scherp’', zegt De Boer. ,,Natuurlijk kan het nog beter, maar iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen.’'