Volledig scherm
Sarina Wiegman © ANP

Wiegman door FIFA genomineerd als beste coach

Sarina Wiegman is door de FIFA genomineerd als beste coach van een vrouwenteam. De wereldvoetbalbond maakte vandaag de drie genomineerden bekend. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen neemt het op tegen de bondscoach van Japan, Asako Takakura, en Reynald Pedros, de coach van Olympique Lyon.

Shanice van de Sanden, spelend voor Lyon, ziet dus allebei haar trainers genomineerd voor de prijs van beste coach. Wiegman sleepte de prijs vorig jaar ook in de wacht. Lieke Martens werd toen verkozen tot beste speelster van de wereld. Dit jaar zit de aanvalster niet bij de drie genomineerden.

Wiegman kan zich morgen met Oranje plaatsen voor het WK van 2019 in Frankrijk. De Leeuwinnen hebben aan één punt voldoende tegen concurrent Noorwegen.

  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.