Volledig scherm
Sarina Wiegman © ANP

Wiegman genomineerd voor FIFA coach van het jaar

Sarina Wiegman is door de FIFA genomineerd voor The Best FIFA Women's Coach. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste coach van de wereld bij de vrouwenteams. De bondscoach won de prijs in 2017 al eens. Dat jaar veroverde ze met de Leeuwinnen de Europese titel.

Met Wiegman aan het roer behaalde het Nederlands elftal deze zomer de finale van het WK in Frankrijk. In de finale werd verloren van de Verenigde Staten. Oranje plaatste zich door de goede prestaties voor het eerst in de historie voor de Olympische Spelen. Ook coaches als Phil Neville (Engelse bondscoach), Jill Ellis (VS) en Reynald Pedros (Olympique Lyon) zijn genomineerd.

Op de site van de FIFA kan gestemd worden. Ook de aanvoerders en bondscoaches van de nationale teams mogen hun stem uitbrengen. Uiteindelijk blijven er per categorie drie genomineerden over. Op 23 september wordt de winnaar tijdens een gala in Milaan bekend gemaakt.

De FIFA maakt vandaag ook bekend wie er genomineerd zijn in de categorieën beste speler, beste speelster en beste coach in het mannenvoetbal. In de categorie voor de beste speler van het jaar is Virgil van Dijk een grote kanshebber voor de prestigieuze prijs.

Bekijk hier de aflevering van La Panenka voorafgaand aan de ‘droomfinale van Wiegman’: