Georginio Wijnaldum (l) en Virgil van Dijk voor de Champions League-finale van vorig jaar.
Eerste prijs sport serie Zilveren Camera 2019
Volledig scherm
Georginio Wijnaldum (l) en Virgil van Dijk voor de Champions League-finale van vorig jaar. Eerste prijs sport serie Zilveren Camera 2019 © Pim Ras Fotografie

Wijnaldum volgt voorbeeld Van Dijk en koopt seizoenkaarten Sparta

Georginio Wijnaldum heeft een voorbeeld genomen aan zijn Liverpool-ploeggenoot Virgil van Dijk. De 29-jarige international gaat vier seizoenkaarten voor Sparta aanschaffen. Deze vier jaarkaarten zullen onder fans van de eredivisieclub worden verloot.

Hiermee wil Wijnaldum zijn vroegere club Sparta een beetje ondersteunen in de huidige coronacrisis. Hij begon ooit als jeugdspeler bij de Rotterdamse club en belandde in 2004 bij Feyenoord. Via PSV en Newcastle United nam zijn carrière bij Liverpool een grote vlucht.

Wijnaldum liet zich inspireren door een soortgelijk initiatief van Van Dijk, die FC Groningen wil helpen. ,,Virgil, topactie. Ik volg je en ga dit ook doen voor fans van Sparta Rotterdam”, reageerde hij op een twitterbericht van de aanvoerder van Oranje.

,,Ik heb vier seizoenkaarten voor het komend seizoen gekocht”, meldde Van Dijk eerder op zaterdag. ,,Hiermee help ik FC Groningen in deze moeilijke tijd. De seizoenkaarten worden uiteindelijk verloot onder FC-fans die er zelf geen kunnen aanschaffen!”

Van Dijk maakte in 2011 zijn debuut bij FC Groningen in het betaalde voetbal. Ruim twee jaar later verhuisde hij naar Celtic en via Southampton kwam hij eind 2017 bij Liverpool terecht.

Niet alleen Van Dijk steunt de campagne om FC Groningen op de been te houden. Ook oud-spelers als Luis Suárez, Erik Nevland en Hans Hateboer willen de eredivisionist tegemoet komen.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.