Volledig scherm
Fernando Lewis. © BSR/SOCCRATES

Willem II is Lewis voor lange tijd kwijt door gescheurde kruisband

Willem II kan voorlopig geen beroep doen op Fernando Lewis. De 26-jarige rechtsback heeft in het uitduel met Fortuna Sittard (2-3) een serieuze knieblessure opgelopen en is voor lange tijd uit de roulatie.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de kwetsuur Lewis de komende tijd aan de kant houdt. Vanwege de privacywet doet Willem II geen uitspraken over de exacte herstelduur.

Trainer Adrie Koster liet gisteren al weten dat Lewis er zaterdag tegen FC Emmen sowieso niet bij zou zijn. In de uitwedstrijd tegen Fortuna kwam Rick Zuijderwijk in de slotminuut voor hem in het veld en verhuisde Damil Dankerlui naar de rechtsbackpositie. De laatste is de belangrijkste optie om Lewis te vervangen. 

Justin Ogenia, de andere rechtsback in de selectie, speelde afgelopen maandag met de beloften zijn eerste wedstrijd na zijn schouderoperatie.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.