Volledig scherm
vlnr. Officiers van Justitie Geertje van Roermund en Erna Vrijhoeven, de 48-jarige verdachte, voorzitter van de rechtbank Wielders en advocaat Job Knoester. © Petra Urban

10 november 2015, rechtszaak dag 4 - Nicole van den Hurk waarschijnlijk neergestoken met Zwitsers zakmes

DEN BOSCH/EINDHOVEN - Een Zwitsers zakmes is de Eindhovense Nicole van den Hurk mogelijk fataal geworden. Ze is neergestoken waardoor ze veel bloed verloor. Dat is de verklaring die bottendeskundige Reza Gerretsen heeft voor haar dood. Hij deed onderzoek naar de botten nadat haar lichaam in 2011 werd opgegraven.

Tijdens het onderzoek werden met een tandenborstel alle botten schoongemaakt. Op zoek naar sporen. Tot de onderzoeker een beschadiging vond op de tiende rib. Maar drie millimeter diep. "Dit is de speld in de hooiberg die we zoeken, dacht ik meteen", aldus Gerretsen dinsdagmiddag nadat hij zijn verklaring in de rechtbank aflegde. De wond is niet eerder gevonden, omdat het lichaam pas na zes weken in de buitenlucht werd gevonden.

Een spoor dat is gevonden in de slip van Nicole bevat zeer waarschijnlijk DNA van de verdachte.

Strafeis

Donderdag komt het openbaar ministerie met de strafeis tegen de oud-Valkenswaardenaar die al sinds januari 2014 vastzit. Ook de advocaten van de man, Yvonne van de Hut en Job Knoester komen dan met hun verweer.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.