Volledig scherm
Nicole van den Hurk.

13 maart 2018 - OM wil Nicole-verdachte Jos de G. langer in de cel

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) wil voorkomen dat Jos de G., de verdachte in de zaak-Nicole van den Hurk, in mei terug gaat naar de tbs-kliniek. De in Valkenswaard geboren verdachte zit nu nog in zijn cel maar zou op 20 mei twee derde van zijn eerder opgelegde straf in de zaak hebben uitgezeten. Het OM wil dat hij langer vast zit. 

Op vrije voeten zou Jos de G. in mei overigens niet komen want een tbs-behandeling in een andere zaak was nog niet afgerond. Maar het OM wil hem in de cel hebben en niet in de kliniek. Dat bleek dinsdagmiddag bij het Gerechtshof in Den Bosch. Jos de G. is veroordeeld voor de verkrachting van het vijftienjarige meisje in 1995. Van doodslag is hij vrijgesproken. Hem werd eind 2016 vijf jaar cel opgelegd. Met aftrek van de tijd dat hij in voorarrest zat, zit zijn opgelegde straf er bijna op. 

Het OM wil echter in hoger beroep een langere straf eisen en wil hem daarom, na zijn straf, in voorarrest hebben. Of hij ook langer in de cel blijft, gaat het Gerechtshof beslissen in een extra zitting op 15 mei, enkele dagen voordat De G.'s straf erop zou zitten. 

De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep start in augustus. Advocaat Job Knoester verwacht in september de uitspraak. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.