Volledig scherm
Nicole van den Hurk.

19 oktober 2016 - Wrakingsverzoek in zaak Nicole van den Hurk afgewezen

DEN BOSCH - Er komen geen nieuwe rechters in de zaak-Nicole. De wrakingskamer heeft verzoek van de familieleden afgewezen.

Advocaat Richard Korver wraakte vrijdagmorgen de rechtbank namens de nabestaanden van het 15-jarige meisje dat in 1995 werd omgebracht. Volgens Korver heeft de familie het gevoel dat de rechtbank geen respect heeft voor de familie van Nicole. Hij staat stiefmoeder Jolanda van der Weijden, haar dochter Debbie en Nicole's halfbroer Tommy bij.

Onwelgevallige beslissingen van de rechtbank zijn geen grond voor wraking, aldus de rechter die het wrakingsverzoek behandelde. "Het subjectieve standpunt van de familie is belangrijk, maar niet doorslaggevend", zei hij. Wanneer de zaak weer verder gaat is niet bekend. Er moet nieuwe data worden gezocht om de zitting af te ronden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.