Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

2 december 2014 - Advocaat verdachte Nicole-zaak dient wrakingsverzoek in

DEN BOSCH - De advocaat van de verdachte in de zaak Nicole van den Hurk heeft een wrakingsverzoek ingediend. Mr. Knoester is van mening dat de rechtbank onterecht zaken buiten de rechtszaak houdt die naar andere verdachten wijzen dan de in januari aangehouden 47-jarige oud-Valkenswaardenaar.

Als het verzoek wordt toegekend, moeten er nieuwe rechters komen. Hij wil onder meer dat stukken met betrekking tot Ad van den Hurk, vader van Nicole, worden toegevoegd.

De 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven verdween op 6 november 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Op 22 november 1995 werd ze vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. De verdachte zit sinds januari vast omdat zijn DNA overeenkomsten vertoont met sporen die destijds op het lichaam van het vermoorde meisje zijn gevonden. Hij ontkent dat hij betrokken is geweest bij de dood van het meisje.

De strafzaak werd dinsdag opgeschort. Wanneer het wrakingsverzoek wordt behandeld, is nog niet bekend.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.