Volledig scherm
Archieffoto ANP

27 januari 2014 - OM: Verleng tbs verdachte moord Nicole

DEN BOSCH - De officier van justitie in Den Bosch wil dat de tbs van de verdachte van de moord op Nicole van den Hurk met een jaar wordt verlengd. Of de tbs-behandeling daadwerkelijk wordt verlengd, wordt over twee weken duidelijk.

De tbs-behandeling van de 46-jarige verdachte uit Helmond werd een jaar geleden voor het laatst verlengd. Hij kreeg tbs met dwangverpleging voor de gewelddadige verkrachting van een vrouw in Valkenswaard in 2000.

De man werd eerder deze maand aangehouden voor de verkrachting van en de moord op de Eindhovense Nicole van den Hurk in 1995.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.