Volledig scherm
Het graf van Nicole van den Hurk. Archieffoto

29 november 2016 - Zaak Nicole van den Hurk: OM en advocaat gaan in hoger beroep (video)

EINDHOVEN - Er komt voorlopig geen einde aan de zaak rond de dood van de Eindhovense Nicole van den Hurk in 1995. Zowel de advocaat als het Openbaar Ministerie gaan in hoger beroep.

Verdachte Jos de G. kreeg vorige week vijf jaar cel. De oud-inwoner van Valkenswaard kreeg vijf jaar cel voor verkrachting maar werd vrijgesproken van doodslag wegens onvoldoende bewijs. Tegelijkertijd lieten de rechters doorschemeren dat veel zaken in de richting van de verdachte wijzen.

Doodslag
Het OM heeft hoger beroep ingesteld tegen zowel de veroordeling van de verkrachting als tegen de vrijspraak van de doodslag. Volgens het Openbaar Ministerie bevat het dossier voldoende wettig en overtuigend bewijs om ook de doodslag te kunnen bewijzen. Het OM vindt dat er een directe samenhang is tussen beide feiten en zal daarom de zaak in zijn geheel voorleggen aan het Gerechtshof.

Advocaat
Volgens advocaat Job Knoester had de verdachte vrijgesproken moeten worden. Verdachte Jos de G. heeft altijd ontkend. De advocaat wil nader onderzoek laten doen.

Bekijk hier het dossier in de zaak Nicole

Volledig scherm
Nicole van den Hurk.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.