Volledig scherm
Tijdlijn moordzaak Nicole van den Hurk

29 september 2014 - Zaak-Nicole gaat verder: rechtbank trekt hele dag uit voor derde pro forma-zitting

DEN BOSCH - Maandag gaat de rechtszaak verder tegen de 46-jarige verdachte van de verkrachting en doodslag op de Eindhovense Nicole van den Hurk in 1995.

Het gaat om een zogeheten pro forma-zitting, waarbij gekeken wordt naar de stand van het onderzoek en verlenging van het voorarrest. Niettemin heeft de rechtbank er een hele dag voor uitgetrokken.

De zaak rond de toen 15-jarige Nicole van den Hurk is een van de grootste en langst lopende moorddossiers in deze regio.

Nicole verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Bijna 2 maanden later werd ze vermoord en verkracht gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

Een in Helmond woonachtige - en oorspronkelijk uit Valkenswaard afkomstige - tbs’er werd in januari aangehouden omdat er overeenkomsten zijn tussen zijn DNA en sporen die destijds op het lichaam van het meisje zijn gevonden.

De man ontkent dat hij betrokken is geweest. Zijn raadsman zegt dat het DNA-spoor niet betekent dat de verdachte haar heeft misbruikt en gedood.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.