Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof

4 december 2015, rechtszaak dag 6 - Zaak Nicole van den Hurk: DNA opnieuw onderzocht

EINDHOVEN - De gevonden sporen in de zaak Nicole van den Hurk worden opnieuw beoordeeld door een nieuwe Australische deskundige. Dat heeft de rechtbank vrijdag besloten. De DNA-specialisten die tot dusver onderzoek deden in de zaak konden niet tot eensluidende conclusies komen. Nieuw onderzoek moet uitsluitsel geven.

Dat betekent opnieuw vertraging in de slepende rechtszaak rond de dood van het vijftienjarige Eindhovense meisje.

Advocaat Job Knoester stelt de betrouwbaarheid van de twee nieuwe getuigen ter discussie. Hij wil ook veel andere tbs'ers, die samen met de verdachten en de getuigen in kliniek Veldzicht zaten, horen. Ook twee therapeuten en voetbaltrainers zouden verklaringen moeten afleggen, vindt de advocaat.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.