Volledig scherm
© Thinkstock

4 november 2015, dag 2 rechtszaak - Wie is de verdachte in zaak Nicole van den Hurk?

DEN BOSCH - Die vraag staat vandaag centraal bij de rechtbank in Den Bosch tijdens de tweede dag van de zaak-Nicole van den Hurk. Een eerder gemaakt rapport over de nu 48-jarige tbs'er concludeerde dat zonder een adequate, langdurige behandeling hij opnieuw in de fout zou gaan. 

Met zijn persoonlijkheidsstoornis zou dat zeer waarschijnlijk leiden tot steeds ernstiger geweldsdelicten met seksueel misbruik. Dat was in 2000, nadat hij in Valkenswaard urenlang een jonge vrouw had verkracht. Inmiddels is de man opnieuw onderzocht en daarover praten de deskundigen psycholoog Oudejans en psychiater Offermans vandaag in de rechtbank. 

Zelf vatte de verdachte zijn ruige levenswijze in de jaren negentig samen als 'drinken of niet drinken'. Hij liet maandag doorschemeren zelf ook ooit slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik. "Daarom was ik ook niet gediend van orale seks."

  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.