Volledig scherm
© ANP

7 december 2016 - Tbs Jos de G. met een jaar verlengd

DEN BOSCH - Jos de G, veroordeeld voor verkrachting in de zaak Nicole van den Hurk, moet opnieuw behandeld worden in de tbs-kliniek. Zijn tbs is met een jaar verlengd. Dat heeft de rechtbank woensdagmiddag besloten. De rechtbank volgt daarmee het advies van deskundigen.

Tbs-kliniek De Rooyse Wissel drong twee weken geleden aan op verlenging van de tbs van Jos de G. Als hij na zijn straf in de zaak Nicole van den Hurk op vrije voeten zou komen, is er een risico dat hij opnieuw iemand verkracht.

De G. werd in november tot vijf jaar cel veroordeeld voor het verkrachten van Nicole van den Hurk in 1995. Van doodslag werd hij vrijgesproken. De tbs waarover woensdag werd gesproken, gaat niet over de zaak waar hij deze week voor is veroordeeld, maar over een verkrachting uit 2000. Een expert van de kliniek acht De G. niet voorbereid op een leven in de maatschappij.

Bekijk ook ons dossier over de zaak Nicole van den Hurk met meer nieuws en achtergronden op ed.nl/nicole.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.