Volledig scherm
PREMIUM
In het midden in kleur, de voorzitter van het gerechtshof, Jolanda Platschorre. © Adrien Stanziani

Advocaten: 'Jos de G. nog steeds strijdbaar'

EINDHOVEN - De advocaten van Jos de G. in de zaak-Nicole beslissen volgende week of ze naar de Hoge Raad stappen. De advocaten van Jos de G. willen de zaak nog niet laten rusten. Als het goed is voor hun cliënt gaan ze door tot de allerhoogste rechter. ,,Anders zijn we geen knip voor de neus waard", zegt raadsman Job Knoester.

,,We hebben ons de afgelopen jaren het vuur uit onze sloffen gepleit. En nu moeten we ook het juiste doen. Als er bij het gerechtshof zaken niet goed zijn gegaan, moeten we verder", zegt Knoester. Dat wil niet zeggen dat hij de opvattingen van de nabestaanden niet begrijpt. Die hopen vurig dat ze nu de tijd krijgen om te kunnen beginnen aan de verwerking van de dood van Nicole, na een achtbaan van emoties in de afgelopen 23 jaar.

  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.