Volledig scherm
PREMIUM
De nabestaanden van Nicole van den Hurk stonden na afloop van de zitting de vele media te woord: van links naar rechts Ad van den Hurk, Jolanda van der Weijden, stiefzus Debbie en halfbroer Tommy. © Roel van der Aa

Hof: Jos de G. schuldig

EINDHOVEN - De 51-jarige Jos de G. is in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel voor verkrachting van én doodslag op Nicole van den Hurk in 1995.

Het zinnetje lijkt bijna achteloos uit de mond van de voorzitter van het gerechtshof in Den Bosch te komen. Het is wel de mededeling waar een tot de nok toe gevulde zittingszaal vol met belangstellenden met ingehouden adem op zit te wachten: Jos de G. (51) is schuldig aan verkrachting én de dood van Nicole van den Hurk in 1995.

  1. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

    EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.