Het monument voor de vermoorde Nicole van den Hurk aan de Mierloseweg tussen Mierlo en Lierop, de plek waar haar lichaam werd gevonden in 1995.
Volledig scherm
Het monument voor de vermoorde Nicole van den Hurk aan de Mierloseweg tussen Mierlo en Lierop, de plek waar haar lichaam werd gevonden in 1995. © ANP

Stieffamilie Nicole van den Hurk krijgt toch spreekrecht

DEN BOSCH/EINDHOVEN - Stiefmoeder Jolanda van der Weijden en stiefzus Debbie van de in 1995 omgebrachte Nicole van den Hurk krijgen toch spreekrecht tijdens het hoger beroep tegen de man die ervan wordt verdacht haar te hebben verkracht en gedood. Dat bleek vrijdagmorgen bij het Gerechtshof in Den Bosch. 

  1. Rechtbank doet maandag uitspraak: Boek over de zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven, hoe en waarom?
    PREMIUM

    Rechtbank doet maandag uitspraak: Boek over de zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven, hoe en waarom?

    EINDHOVEN - Maandag doet de rechtbank in Amsterdam uitspraak over de vraag of het boek over de zaak Nicole mag verschijnen. Nabestaanden van de in 1995 van het leven beroofde Nicole van den Hurk vinden dat het boek een te grote inbreuk maakt op hun privacy. Het ED en schrijver en ED-verslaggever Max Steenberghe stellen daar tegenover dat het boek een maatschappelijk belang dient en daarmee journalistiek gewicht draagt dat het privacy-belang overstijgt.