Volledig scherm
© Thinkstock

1,5 miljoen voor Geldropseweg in Eindhoven

EINDHOVEN - De Geldropseweg in Eindhoven wordt al in 2018 opgeknapt. De nu nog grijze en grauwe winkelstraat aan de rand van het centrum krijgt voor 1,5 miljoen euro een facelift.

Dat is althans het plan van de Eindhovense gemeenteraad. Op voorstel van de PvdA, daarin gesteund door SP, GroenLinks en D66, wordt het op de lange baan geschoven plan naar voren gehaald. De andere partijen in de gemeenteraad zijn het eens met dat voorstel, dat dinsdag tijdens de raadsvergadering aan de orde komt.

Opknapbeurt
De vier fracties in de Eindhovense coalitie vinden dat de ondernemers, winkeliers en bewoners van de Geldropseweg veel te lang moeten wachten op de al jaren geleden toegezegde opknapbeurt. Er was een jaar of acht geleden al sprake van het opknappen van de door asfalt en stoeptegels gedomineerde straat.

Maar destijds gooide de crisis roet in het eten. Het college van B en W zette de renovatie van de doorgaande weg vervolgens ergens onder aan de lijst met plannen. Begin dit jaar kwamen winkeliers en bewoners daar al tegen in het geweer. Ook de gemeenteraad drong toen bij het college aan op een snellere aanpak. Maar volgens wethouder Jannie Visscher (SP) was daar echt geen geld voor.

Face-lift
,,We willen de mensen aan de Geldropseweg niet langer laten wachten", verklaart PvdA-raadslid Arnold Raaijmakers. ,,De weg is hard toe aan een ingrijpende face-lift. En we hebben op de gemeentebegroting ruimte gevonden in een reservepotje, vandaar dat we met deze motie komen." De plannen zullen verder uitgewerkt worden met de mensen van de Geldropseweg zelf, is de bedoeling.

Behalve dat de Geldropseweg eerder aan de beurt komt zet de gemeenteraad nog drie andere plannen eerder op de agenda. De veiligheid van de fietsers op het Floraplein wordt verbeterd voor 2 ton op verzoek van de SP. Verder komt er op verzoek van GroenLinks voor 2 miljoen euro aan nieuwe plannen om de luchtkwaliteit in het centrum te verbeteren. Ook wordt de fietsenstalling onder de Heuvel Galerie voor 50.000 euro vertimmerd.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1260 stemmen